Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Cem Evi Sahilköy’de Açıldı
Ünye’nin Sahilköy Mahallesi Göbü Mevkii’nde Göbünalcı Güvenç Abdal Cem Evi’nin açılışı yapıldı.

 Cem Evi Sahilköy’de Açıldı

Açılışa Ünye’den ve komşu ilçelerden çok sayıda katılım oldu. Cem Evi açılışında birlik mesajları, ötekileştirmenin son bulması, Alevi’lerin istedikleri ve istemedikleri vurgulandı.

“Bizler tüm inançlara, farklı düşüncelere, etnik kimliklere, dillere, dinlere saygı duyan bir toplumuz.”

Cem Evi açılışında ilk olarak söz alan Samsun’un Terme İlçesi Sakarlı Belediyesi Güvenç Abdal Evrahı Nazım Şen Dede açılış konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şen, konuşmasında, “Bizler tüm inançlara, farklı düşüncelere, etnik kimliklere, dillere, dinlere saygı duyan bir toplumuz. Yaratılanı, yaratandan ötürü karşılıksız seven, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, barışın en temel ilkeleri sayan incilsen de incitmeyen bir toplumun evlatlarıyız. Barışın hoşgörünün inşa edildiği, özgürlükler ortamının bin an önce hayata geçirilmesini Cenabı Hak’tan temenni ediyoruz. Yolumuz, barış, dostluk ve kardeşlik yoludur. İçinde kin, kibir, kıskançlık barındırmayan yoldur. Birliğin, dirliğin olduğu yerdir.” Şeklinde konuştu.

Toplumun “Kunta-Kinteleri” Olmuşuzdur

Sahilköy Mahalle Muhtar Mehmet Şensoy ise Cem Evi açılışında, Alevilerin ötekileştirildiğini, bu düşünce ve inancın giderilmesi yolunda adımlar atılmasını isteyerek, “Bugün burada tarihsel olarak gecikmiş bir açılışı gerçekleştirirken, bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada Alevi’lerine ibadet merkezi durumundaki Göbünalcı Güvenç Abdal Cem evinin açılışı için buradayız. Hepinizin malumu ki çocukluğumuzdan mezara kadar, Alevi’ler hakkında çeşitli olumsuz, çirkin, iftiraya varacak sözler duymuşsunuzdur. Böyle bir önyargı ile yetişmişizdir. “Kunta kinte” leri, ötekisi olmuşuzdur yani. Bu topraklarda alevi olmak hakikaten sıkıntılı bir iştir. Alevi kalmak daha da sıkıntılı bir iştir. Bu günlerde yine Alevi açılımı ile ilgili bir gündem var. Bu Alevilik nedir? Alevilik ne ister? İstedikleri bellidir de istemedikleri de vardır tabii… 




Bu haber 2312 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI